Nikto si nemôže vybrať čas, kedy sa poruchy automobilu rozhodnú „udrieť“ v plnej sile. Keď sa však porucha nečakane objaví, môže to mať značný dopad na váš plánovaný deň. Platí to aj v prípade nefunkčného imobilizéru alebo poruchy na EBS module.

Ako zabrániť situáciám, ktoré môžu odstaviť vaše auto z prevádzky v tých najnevhodnejších chvíľach?

Pokazený imobilizér

Jednou z najproblémovejších porúch, ktorá môže znemožniť štartovanie vášho vozidla, je pokazený imobilizér. Imobilizér je bezpečnostný systém, ktorý bráni vozidlu štartovať bez správneho kľúča. Ak je systém poškodený alebo nefunguje správne, môže to viesť k situácii, kedy sa vozidlo nedá spustiť. Táto porucha môže byť nepríjemná najmä vtedy, keď sa stane v nevhodnom čase, napríklad v noci alebo počas cesty na dôležité stretnutie. Odborníkom opravený imobilizér vie pritom vec veľmi jednoducho vyriešiť!

Porucha EBS modulu

Ďalšou vážnou poruchou, ktorá môže vášmu vozidlu znemožniť štartovanie, je porucha EBS (Engine Control Unit) modulu. Tento systém je zodpovedný za riadenie viacerých aspektov motora a ďalších súčastí vozidla. Ak zlyhá, môže to viesť k poruche základných funkcií vozidla, ako je napríklad zapálenie motora, riadenie, brzdenie a ďalšie. Porucha EBS modulu môže spôsobiť, že vozidlo zostane úplne nefunkčné a nebude možné ho štartovať. Aj v tomto prípade sa dá vec a nepríjemná situácia vyriešiť rýchlou opravou EBS profesionálmi.

Poruchy vozidla môžu vzniknúť vždy a kdekoľvek, a môžu mať výrazný vplyv na vašu schopnosť používať ho na rôzne účely. Pokazený imobilizér a porucha EBS modulu sú len niektoré príklady vážnych porúch, ktoré môžu zanechať vaše auto mimo prevádzky v tých najnevhodnejších chvíľach. Je preto dôležité mať svoje auto pravidelne servisované a udržiavané, aby sa minimalizovalo riziko vzniku akýchkoľvek komplikácií.

Zdroj obrázka: Aleksey Korchemkin/Shutterstock.com

Poruchy, ktoré môžu znemožniť štart vášho vozidla

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *