Len čo sa teploty zvyšujú a jar pomaly naberá na sile, mnohí motorkári sa tešia na obdobie, kedy môžu znova vyraziť na cesty a prevetrať na nich svoje motorky. Pri všetkej tej radosti a vzrušení je však dôležité mať na pamäti základné bezpečnostné opatrenia, z ktorých najdôležitejšia je prilba.

Prilba na motorku je povinná výbava

V mnohých krajinách Európskej únie je nosenie prilby na motorku zo zákona povinné, čo má svoje dôvody. Prilba je najdôležitejším kúskom výstroja pre každého motorkára, ktorá mu môže zachrániť v prípade nehody život. Podľa štatistík a výskumov prilby dokonca znižujú smrteľné a vážne zranenia hlavy až o 45 %. Preto, bez ohľadu na to, aký je váš vek, skúsenosti alebo typ motorky, štýlová a pevná moto prilba by mala byť vždy vaším neodmysliteľným spoločníkom.

Chráni na zranenie najviac náchylnú časť tela

Hlava je najzraniteľnejšou časťou tela počas jazdy na motorke, ktorá vášmu telu svojou konštrukciou (na rozdiel od auta) neposkytuje žiadnu ochranu. Pri nehode môže váš mozog utrpieť závažné poškodenia, ktoré môžu mať trvalé následky. Obľúbené prilby HJC zaistia vašej hlave ochranu pred nárazmi a zrážkami, čím minimalizujú riziko zranenia hlavy a mozgu. Je to teda investícia do vašej vlastnej bezpečnosti, ktorá by sa nemala podceňovať.

Nepodceňujte stav vozovky a počasie

Okrem nosenia prilby je pred každou jazdou na motorke dôležité zvážiť aj stav vozovky a aktuálne počasie. Jar je často spojená s nečistotami a nestabilnými poveternostnými podmienkami, čo môže zvýšiť riziko nehody. Buďte preto opatrní a prispôsobte svoju jazdu podmienkam. Ak je už vozovka mokrá alebo klzká, prispôsobte svoju rýchlosť a dodržiavajte bezpečný odstup od ostatných vozidiel.

Jarné obdobie je časom, kedy sa mnohí motorkári tešia na nové dobrodružstvá a zážitky na cestách. Pri všetkej tej radosti je však dôležité pamätať na svoju bezpečnosť. Nosenie prilby nie je len povinnosťou, ale aj zodpovedným rozhodnutím, ktoré vám môže zachrániť život. Nezabudnite ani na bezpečnostné opatrenia a užite si jazdu na motorke v plnej miere, s vedomím, že ste chránení a pripravení na všetko, čo cesty prinášajú.

Zdroj obrázka: HunTer_9i/Shutterstock.com

Chcete privítať jar pohodlnou a bezpečnou jazdou na motorke? Nezabudnite na prilbu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *