Mnohí jeho prítomnosť v aute podceňujú, ale znečistený DPF filter môže mať na výkon a spoľahlivosť vášho vozidla katastrofálne dôsledky. Ak sa o túto závažnú záležitosť nepostaráte včas, môže to viesť k spomaleniu a dokonca aj k odstaveniu vášho vozidla na ceste. Je preto dôležité pochopiť, aké následky môže mať zanesený DPF a ako sa môže o túto problematiku postarať podcenený servis?

Následky zaneseného DPF filtra

Tak ako každá porucha súčiastky auta, aj znečistením poškodený dpf filter môže spôsobiť vášmu vozidlu nemalé prekvapenia, kde medzi tie najčastejšie patrí:

  • Spomalenie a strata výkonu: Zanesený DPF bráni správnej cirkulácii výfukových plynov, čo môže viesť k obmedzeniu prítoku vzduchu do motora a zníženiu výkonu vozidla.
  • Zvýšená spotreba paliva: Kvôli obmedzeniu výstupu výfukových plynov z motora sa môže zvýšiť spotreba paliva.
  • Poruchy motora: Ak sa zanesený DPF nevyčistí alebo nevymení včas, môže to spôsobiť vážne poškodenie motora a ďalších súčastí výfukového systému.
  • Odstavenie vozidla: V extrémnych prípadoch sa môže auto vypnúť kvôli zablokovanému DPF, čo môže spôsobiť nepríjemné a dokonca nebezpečné situácie na ceste.

Na to, aby ste sa týmto situáciám vyhli, je možné využiť niekoľko riešení.

Odborný servis DPF

Je dôležité si uvedomiť, že zanechanie znečisteného zariadenia bez náležitej údržby môže mať závažné dôsledky. Odborný servis DPF s potrebnými znalosťami a skúsenosťami môže byť kľúčom k úspešnému riešeniu tejto situácie. Títo profesionáli môžu použiť rôzne techniky, ako je napríklad čistenie DPF, aby obnovili jeho funkčnosť a zlepšili výkon vozidla. Základom úspechu celej akcie sú tiež metrologicky overené zariadenie, pomocou ktorých sa servis alebo repas realizuje.

Vyskúšajte repas DPF filtra

Ak nemáte financie na kúpu nového zariadenia, prípadne to aktuálne nie je až tak vážne poškodené, môžete využiť efektívny repas DPF. Repas filtra môže byť alternatívnym spôsobom, ako znovu získať optimálnu funkčnosť vášho výfukového systému. Pri tomto procese sa zanechaný filter demontuje a očistí od nahromadených sadzí a nečistôt. Potom sa môžu vykonávať ďalšie úpravy, aby sa zabezpečilo, že bude opäť fungovať efektívne.

Znečistený diesel filter môže mať závažné následky na výkon a spoľahlivosť vášho vozidla, a preto je dôležité tomuto problému venovať náležitú pozornosť. Odborný servis alebo repas systému môžu byť účinnými spôsobmi, ako obnoviť funkčnosť vášho výfukového systému a zabrániť vážnym problémom na ceste. Nepodceňujte význam pravidelnej údržby a starostlivosti o túto časť auta, aby ste si zachovali jeho spoľahlivosť a bezpečnosť.

Zdroj obrázka: Rudy Wijanarko/Shutterstock.com

Spomalenie až odstavenie vozidla. Môže sa oň postarať podcenený servis DPF

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *