Čo je Temu Slovakia a ako na tejto platforme nakupovať čo najvýhodnejšie? Kým si stiahneš aplikáciu Temu a urobíš prvú objednávku, prečítaj si tento článok a dozvieš sa odpovede na najčastejšie kladené otázky týkajúce sa online trhoviska Temu. Zistíš, čo je Temu Slovakia, ako nakupovať na Temu najvýhodnejšie a kde nájdeš zľavový kód na Temu. Poďme na to!

Ako nakupovať na Temu najjednoduchšie?

Temu si ľahko nájdeš cez Google, ak zadáš Temu, Temu Europe alebo Temu Slovakia. V prípade, že vyhľadávaš Temu Slovakia, cez Google sa rovno dostaneš na stránku v slovenskej jazykovej verzii, avšak Temu Slovakia nie je oficiálnou slovenskou pobočkou online trhoviska Temu. Hoci nakupovať môžeš aj cez internetový prehliadač, lepšou a pohodlnejšou možnosťou je stiahnuť si Temu aplikáciu. V rámci nej stačí vykonať jednoduchú a rýchlu registráciu, a v priebehu pár minút sa už môžeš virtuálne prehrabávať tisíckami položiek.

Nakúpiť na Temu si môžeš prakticky hneď. Stiahni si a nainštaluj aplikáciu a prejdi procesom krátkej registrácie. Temu ti v závislosti od aktuálne prebiehajúcich akcií ponúkne napríklad žreb alebo koleso šťastia, v ktorom si vytočíš zľavu. Najvyššiu zľavu získaš spravidla v tom prípade, že sa rozhodneš nakúpiť do 30 dní od registrácie.

Ako prebieha doručenie tovaru z Temu?

Online trhovisko Temu sprostredkuje nákupy od rôznych predajcov so skladmi v rôznych lokalitách. Práve logistické riešenia sú silnou stránkou pri nákupe na Temu, čo síce znie trochu tajomne, no prevádzkovateľ online trhoviska viac neprezradil.

Môže sa však stať, že jedna objednávka bude doručovaná postupne po viacerých menších balíčkoch. Prekvapením môže byť nemožnosť výberu spôsobu doručenia. Temu sa bude snažiť vybrať najbližšie výdajné miesto Packety k tvojej adrese, prípadne ti balíček prinesie poštový kuriér. Samotný spôsob doručenia je tak trochu lotériou, no Temu priznáva, že balíčky dávajú na prepravu tak, aby boli doručené čo najskôr. Z vlastných skúseností môžeme potvrdiť, že kým raz nám balíček priviezol kuriér pošty, v iných prípadoch sme si ho museli vyzdvihnúť na odbernom mieste Packety vzdialenom cca 400 metrov.

Prostredníctvom aplikácie Temu budeš o priebehu vybavovania objednávky stále informovaný, toto je vymyslené veľmi dobre a bonusom sú aj SMS notifikácie pri zmene stavu.

Kde nájdem zľavový kód na Temu a Temu Slovakia?

Zľavový kód na Temu, ktorý by univerzálne fungoval bohužiaľ neexistuje – teda aspoň v súčasnosti. Spôsobom, ako využiť najväčšie zľavy je stiahnuť si aplikáciu ako nový používateľ a urobiť prvý nákup. Práve pri ňom býva zľava najvyššia. Ako to funguje? Veľmi jednoducho! Stačí splniť dve jednoduché podmienky na to, aby ťa Temu identifikovalo ako nového používateľa a tým môžeš získať nárok na zľavy aj vyše 50 %. My sme si napríklad pri prvej objednávke „vytočili“ zľavu až 92 % a tak sme za viacero objednaných položiek zaplatili skutočne len symbolické ceny. Na Temu to nie je nič nezvyčajné ak dodržíš tieto kroky:

  1. Stiahni si aplikáciu Temu a použi na to TENTO ODKAZ
  2. Zaregistruj sa a prihlás sa do svojho konta (použi nové registračné údaje ak už máš iné konto)
  3. Nakupuj nad stanovenú hodnotu podľa aktuálnej promo akcie pre nových používateľov
  4. Zľavy sa aplikujú automaticky

Dá sa tovar z Temu a Temu Slovakia vrátiť?

Vrátenie tovaru z Temu je prekvapivo jednoduché a pri prvom vrátení dokonca aj zdarma. Spätná doprava je zadarmo pri prvom vrátení pre každú objednávku do 90 dní od dátumu nákupu. Pre vrátenie tovaru je potrebné kontaktovať zákaznícku podporu Temu a požiadať o vrátenie tovaru. Ak tak urobíš Temu, zákaznícka podpora ti môže ponúknuť viaceré možnosti riešenia situácie. Môže ti ponúknuť možnosť získať čiastočné vrátenie peňazí bez vrátenia položky (položiek). Ak potvrdíš túto ponuku, jedno bezplatné vrátenie sa automaticky odpočíta z počtu bezplatných vrátení, ktoré máš pre túto objednávku.

Ak ste už vrátili položky z objednávky a chceli by ste vrátiť ďalšie položky z tej istej objednávky, môžete tak urobiť, kým neuplynie 90 dní od dátumu nákupu. Vo všeobecnosti ale odporúčame vrátiť tovar späť v jednej zásielke, aby si a vyhol plateniu zbytočných poplatkov navyše. Za každé ďalšie vrátenie si Temu môže účtovať 2,50 eur, čo opäť nie je prehnane veľa najmä ak si uvedomíš, ako ďaleko sa tovar musí vracať.

Ako dlho trvá doručenie z Temu?

Doby dodania pri konkrétnom tovare nájdeš priamo v aplikácii resp. na webe Temu Slovakia a spravidla sú uvedené ako rozsah od 8 do 16 dní. Konkrétna doba dodania záleží od toho, odkiaľ sa tovar posiela. Stalo sa nám, že na jednu objednávku sme čakali len 8 dní, kým na inú až 15 dní, vždy sme sa však „zmestili“ do sľubovaného rozsahu termínov.

Meškanie tovaru z Temu nemusí byť ale vždy len na škodu. Áno, ak ide o darček na narodeniny či Vianoce a termín nestihne, môže to byť problém. Najdôležitejšie ale je riešenie problémov s meškajúcim tovarom. V praxi to znamená že za meškanie tovaru z Temu, teda ak ti tovar dorazí neskôr ako za deklarovaných 16 dní, na tvoj účet bude pripísaný 5 € kredit na ďalší nákup! Okrem toho, nič nemusí byť stratené, tovar dostaneš o pár dní neskôr a 5 € kredit ti zostane. Ak ti tovar z objednávky nepríde vôbec, samozrejmosťou je vrátenie peňazí z Temu.

Sú produkty z Temu kvalitné?

Už keď natrafíš na prvé reklamy Temu a Temu Slovakia, bude ti jasné, že jednou z kľúčových výhod nakupovania na Temu sú extra nízke ceny. Dokonca až tak, že v niektorých prípadoch je vôbec ťažké uveriť, že by takáto cenová ponuka bola reálna. Je preto úplne prirodzené, ak si kladieš otázku, či sú produkty na Temu kvalitné. Treba dodať, že toto trhovisku s dôveryhodnými dodávateľmi a výrobcami na dodávaní produktov, ktoré spĺňajú štandardy zodpovedajúce cene.

Samozrejme, ak si vyberieš tenisky za 10 eur, ich kvalita celkom zjavne nebude rovnaká ako pri teniskách za desaťnásobok, ale svoju službu určite urobia. V tomto smere preto určite odporúčame dôkladne si preštudovať recenzie ku konkrétnym produktom, pričom neraz sú ich súčasťou aj autentické fotografie od skutočných nakupujúcich.

Platí sa pri objednávkach z Temu clo?

Bojíš sa objednať z Temu kvôli prípadným starostiam s preclením? Nemusíš sa! V súčasnosti podliehajú povinnosti zaplatiť clo objednávky s tovarom v hodnote vyše 150 eur. A hoci už teraz sa pripravuje nové nariadenie Európskej komisie aj na menšie objednávky tovaru prichádzajúce z tretích krajín, zatiaľ sa nachádza len vo fáze neschváleného návrhu, takže menšie objednávky sú od platby colných poplatkov stále oslobodené.

Platí teda, že  pri nákupoch na Temu do 150 eur sa ťa platenie cla nebude týkať a aj v prípade väčšej hodnoty Temu samotnú objednávku rozdelí na viac menších, takže ani v prípade, že nakúpiš za viac ako 150 eur sa cla obávať nemusíš.

Má Temu dobrú zákaznícku podporu?

Zákaznícka podpora na Temu je zabezpečená pomocou chatbota s využitím umelej inteligencie. Hneď na úvod teda nebudeš cez chat komunikovať s „reálnym“ človekom ale neskôr, prípadne v zložitejších prípadoch už áno. Podpora ti ochotne poskytne informácie o tvojej objednávke, prípadne ti dá inštrukcie pre vrátenie tovaru. Zákaznícka podpora Temu v zásade nie je dostupná v slovenskom jazyku, ideálne je komunikovať po anglicky, prípadne použiť akýkoľvek bežný prekladač. Zaujímavosťou je, že zákaznícku podporu Temu môžeš požiadať o zľavový kupón a podľa skúseností mnohých ti aj vyhovejú. Ak to nevyjde na prvý raz, určite skús zažiadať o Temu kód na zľavu opakovane.  

Čo je Temu Slovakia?

Pri reklamách sa často objavuje označenie Temu Slovakia. Nenechaj sa však pomýliť, pretože Temu Slovakia nie je žiadnou oficiálnou pobočkou ale iba priamym odkazom na lokalizovaný e-shop Temu. Preklad ani texty Temu Slovakia navyše nevidel copywriter či prekladateľ, keďže ide o strojový a miestami celkom nekvalitný preklad.

S heslom NAKUPUJTE AKO MILIARDÁR!! ​nájdeš už aj FB stránku Temu Slovakia a rovnako ak zadáš do vyhľadávania Temu Slovakia, tak sa dostaneš na slovenskú jazykovú verziu stránky Temu com. Temu Slovakia je tak v zásade len skratkou, ktorou sa dostaneš na Temu stránku v slovenskom jazyku a FB stránku Temu Slovakia s praktickými tipmi na rôzne zľavy a akcie. Temu aplikácia je podľa nás tou najlepšou cestou a spôsobom, ako nakupovať na Temu.

Tovar z Temu neprišiel

Z našich skúseností musíme uviesť, že meškanie tovaru z Temu nás nepostretlo a všetky doteraz realizované objednávky (už ich bolo osem!) boli doručené do približne 12 dní. Ani raz sa nám nestalo, že by objednávka meškala, resp. bola doručená neskôr po deklarovanej dobe. Na strane druhej je pravdou, že Temu rozdelilo našu jednu objednávku na dve, pričom jedna bola doručená prostredníctvom kuriéra pošty a druhú sme si boli vyzdvihnúť v úložnom boxe Packeta. Je možno trochu škoda, že pri nakupovaní na Temu sa nedá vybrať konkrétny spôsob vyzdvihnutia balíka.

Keďže tovar objednaný z Temu niekedy cestuje cez pol planéty, môže sa stať že sa jednoducho stratí. Netreba ale prepadávať zúfalstvu! Za meškanie tovaru z Temu, teda ak ti tovar dorazí neskôr ako za deklarovaných 16 dní, na tvoj účet bude pripísaný 5 € kredit na ďalší nákup! Ak tovar dostaneš o pár dní neskôr a 5 € kredit ti zostane. V prípade, že ti tovar vôbec nepríde, je potrebné kontaktovať zákaznícku podporu Temu, ktorá zabezpečí vrátenie peňazí. V tomto ohľade je teda nakupovanie na Temu Slovakia aj Temu com či Temu Europe úplne bezpečné.

Tip: Prečítaj si, ako sme si na Temu kúpili tenisky

Kde nájdem zľavový kód na Temu? Zodpovedali sme na najčastejšie kladené otázky o Temu (FAQ)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *